Intrebari Frecvente

1. Cine este SEBICO?

Firma SEBICO activeaza pe piata franceza si Europeana de mai bine de 60 ani. SEBICO este o companie specializata in fabricarea si comercializarea produselor de tratare a apelor menajere reziduale contribuind la protejarea mediului inconjurator.
Grupul Sebico a fost creat in anul 1930 in Franta devenind incepând cu anul 1990 leader de piata in domeniul produselor de tratare a apelor menajere uzate.
In prezent grupul SEBICO are 6 fabrici in Franta si peste 300 colaboratori in Europa oferind clientilor produse de o inalta calitate care raspund cerintelor celor mai exigente norme de protectie a mediului din Comunitatea Europeana.

2. Ce este o fosa septica ecologica SEBICO?

O fosă septica ecologica SEBICO este un dispozitiv de tratare a apelor menajere uzate (baie, bucatarie) si a apelor vane (WC). Fosa are integrat un filtru foarte performant care retine fecalele si celelalte resturi menajere.

3. Din ce material este confectionata fosa septica ecologica SEBICO?

Fosa septica ecologica SEBICO este confectionata din polietilena de inalta densitate (PEHD). Acest material este deosebit de rezistent si durabil in timp, fiind cu mult superior polietilenei simple (PE) si fibrei de sticla in confectionarea foselor septice.
Polietilena de inalta densitate este un material foarte flexibil si rezistent la socuri mecanice si termice.

4. Mai am nevoie de aprobari suplimentare pentru montarea unei fose septice SEBICO?

Raspunsul este NU. Fosa SEBICO este fabricata in Franta si are marcajul CE, marcaj care permite comercializarea si montarea acestei fose pretutindeni in spatiul CEE fara alte avize suplimentare.

5. Care este perioada de vidanjare a unei fose septice?

Conform testelor efectuate de producatorul SEBICO, durata de vidanjare este de 4 ani si este conditionata de utilizarea activatorilor biologici (a se vedea punctul 6 de mai jos) care sunt accesibili ca pret si usor de folosit.

6. Ce consumabile se folosesc la o fosa septica ecologica si cat costa?

La o fosa septica ecologica se foloseste activator biologic sub forma de pudra. Rolul acestuia este de a distruge fecalele prin crearea unei flore bacteriene care transforma fecalele intr-un fel de mâl care se depune pe fundul fosei. Activatorul se toarna in vasul WC si se trage apa.
Pretul pentru activator care asigura tratarea unei fose de 3.000 litri (5 – 8 echivalenti locuitori) pentru perioada de 1 an este de 90 RON (TVA inclus).

7. Sunt tratate fosele SEBICO impotriva razelor UV?

Raspuns: Da.

8. Care este diferenta intre o fosa septica ecologica si o ministatie de epurare?

Fosa septica ecologica asigura epurarea primara anaeroba a apelor menajere uzate, urmand ca epurarea secundata a apelor pretratate sa se faca prin intermediul unui pat filtrant format din nisip si pietris. Fosa septica ecologica nu depinde sursele de energie electrica. Calitatea apei tratate de o fosa septica ecologica se incadreaza in standardul EN12566.
O ministatie de epurare asigura tratarea apelor menajere uzate prin intermediul recircularii acestora prin mai multe compartimente. Ministatia este prevazuta cu un compresor care are rolul de aerare a compartimentului principal in scopul intretinerii florei bacteriene care se creaza in interiorul ministatiei. Calitatea apei tratate de o fosa septica ecologica se incadreaza in standardul EN12566.
Ministatia depinde de sursele de energie electrica.

9. Cum se face o corecta dimensionare a fosei septice?

Potrivit standardelor europene in materie de tratare a apelor menajere uzate un om produce zilnic 150 litri de ape uzate. Perioada de tratare a apelor menajere uzate este de 3 zile.
Calculul pentru determinarea volumului unei fose septice se face astfel:
Nr. Locuitori echivalenti X 150 l/zi X 3 zile
Ex: De ce fosa am nevoie pentru 6 locuitori echivalenti (LE)?
Mod calcul: Volum fosa = 6 LE x 150 x 3 = 2.700 litri. Toti fabricantii de fose septice produc dimensiuni standard : 3.000, 4.000, 5.000 litri etc
In concluzie pentru 6 locuitori echivalenti avem nevoie de o fosa cu volumul de 3.000 litri.

10. Care este suprafata necesara pentru drenarea apelor tratate de fosa?

Potrivit standardelor europene pentru 1 locuitor echivalent este necesara o suprafata de drenaj de 5 mp. Aceasta suprafata poate fi redusa cu pana la 3 ori prin utilizarea unor dispozitive inovatoare care se numesc septodifuzoare.

11. Care este garantia unei fose septice ecologice SEBICO?

Conform directivelor europene toti fabricantii de fose septice ecologice sunt obligati sa acorde o perioada de garantie de 10 ani.

12. Ce materiale sunt necesare pentru montarea unei fose septice ecologice SEBICO?

Pentru montajul unei fose septice ecologice este nevoie de următoarele

  • tevi de drenaj PVC cu diametrul 110 mm,
  • material geotextil Landolt,
  • coturi cu diametrul 110 mm la 45 grade
  • coturi cu diametrul 110 mm la 67 grade
  • nisip fin – pentru sistemul de drenaj
  • pietris cu Ø 20 – 40 mm pentru sistemul de drenaj.
13. Montajul unei fose poate fi executate de un instalator?

Da! Instructiunile de montaj al fosei sunt integral traduse in limba romana fiind insotite de scheme de montaj foarte detaliate. Societatea noastra colaboreaza cu mai multe echipe pentru montarea foselor septice.

14. Care este durata de montaj a unei fose septice ecologice SEBICO?

Durata medie de montaj a unei fose septice ecologice SEBICO este de 2-3 zile.

15. Este permis traficul pietonal peste fosa?

Raspuns: Da.