Separatoare de grasimi (CE norma 1825)
Funcţie separatoare de grasimi
Separatorul de grasimi este destinat eliminării grăsimilor animale şi vegetale din apele care provin de la bucătărie. Funcţionarea sa se bazează pe diferenţa de densitate dintre apă şi materiile grase.
Separatorul are încorporat un decantor suplimentar care are rolul de a capta materiile solide conţinute în apele de la bucătărie.
Materiile grase sunt captate în partea de sus a aparatului. Volumul separatorului va trebui să fie suficient pentru a permite răcirea efluenţilor care vin de la bucătărie pentru a facilita separarea grăsimilor.
Utilizare separatoare de grasimi
Separatorul de grăsimi este indispensabil pentru tratarea apelor care provin de la bucătării, laboratoare culinare, carmangerii, fabrici de mezeluri etc.
Alegerea modelului de separatoare de grasimi
Separatoarele de grăsimi SEBICO sunt concepute conform normei DIN 4040 ţinând cont de parametrii următori:
- Debitul apei evacuate exprimat în litri/secundă
- Densitatea grăsimilor
- Temperatura apelor reziduale
- Cantitatea şi natura detergenţilor utilizaţi
- Cantitatea grăsimilor şi a altor materii în suspensie
De o manieră mai practică, în cazul unui restaurant dimensionarea aparatului se face conform următorului tabel:
Numărul de porţii / 1 zi | Volumul nominal al separatorului |
până la 200 | 2 l/s |
200 – 400 | 4 l/s |
400 – 700 | 7 l/s |
700 – 1.000 | 10 l/s |
1.000 – 1.500 | 20 l/s |
O gamă completă de separatoare de grasimi adaptate nevoilor dumneavoastra:
- volum nominal de la 1 la 20 l/s
- aparate din beton sau din polietilenă de înaltă densitate
- cu sau fără decantor suplimentar încorporat.